Maršala Tita 7/II, 71 000 Sarajevo, + 387 33 219 172, info@sarajevo-sume.ba

POZIV ZA POŠUMLJAVANJE

 

22.06.2021 12:13
Slika
 

S ciljem podizanja svijesti u društvu, a obzirom da je pošumljavanje vid oružja za održavanje takozvanih pluća Zemlje, KJP “Sarajevo-šume“ d.o.o. Sarajevo, poziva sve firme, škole, fakultete, vrtiće, nevladine organizacije, udruženja, volontere kao i sve druge zainteresovane da se pridruže našoj akciji pošumljavanja jesen 2021. godine.

 

Naučnici su došli do podatka da jedno stablo s površinom lišća od 150 m² proizvede za 100 godina količinu kisika kolika je čovjeku potrebna za 20 godina njegova života. Njihove su općekorisne funkcije od neprocjenjivoga životnog značenja za očuvanje i održavanje tla, pitke vode i zraka i stoga su nezamjenjive u unapređenju okoliša. Šuma je najbolji i najjeftiniji prečišćivač za dobivanje pitke vode jer je šumski pokrov svojevrsna spužva koja upija oborinske vode koje se kasnije pojavljuju kao izvori pitke vode.

 

KJP “Sarajevo-šume“ d.o.o. Sarajevo planira pošumiti više lokaliteta na Kantonu Sarajevo, uz kontinuirane akcije tokom jesenje sezone pošumljavanja te uz svaku akciju održati prigodne edukacije o važnosti pošumljavanja za zajednicu. Svoje prijave možete slati na info@sarajevo-sume.ba

 

Budite dio naše akcije, vratimo prirodi barem djelić onoga što svakodnevno uzimamo.

0 0